C-Sovvene-logga.JPG

 

Välkommna Nyheter Sommarfiske Åkrokenfisket Baulan Vinterfiske Kajak sidan Motorsågskurser Bilder Om oss Kontakt - Hitta oss Stugorna Prislista 2017 Länkar DEUTSCH ENGLISH

ÅKROKENFISKET

Fisket sker i 8 km av Långsån - nedströms det så kallade "Långsåfisket". Här lever vildöring av god kvalitet och den delar inte vattnet med varken gädda eller andra konkurrerande fiskarter - även om lake kan förekomma.
Ån har allt från lugna sel till vilda forsar. Åsträckan har 8 större forsar av olika karaktär. Bredden på ån varierar mellan 15-50 meter.

Välj mellan att smyga utmed myrarna i åns djupare partier, där öringen rumsterar om i vasskanterna, eller ta båten för att utforska den lugnare delen av ån, där storskogen välver över vattnet.

IMG_0822.JPGIMG_0848.JPG

Sitt på hällarna vid forsarna och låt flugan svepa över vattenvirvlar och djuphål.

Flytring är något våra gäster uppskattar att använda hos oss. Det går att vada över ån på några ställen. Merparten av ån är lättillgänglig från vägen. Det är stigar ner till 5 av forsarna. Avståndet från vägen till ån varierar mellan 2 meter till 2 km.

IMG_0836.JPGaakroken_lingforsen__2007-06-30-Susanne-Sundstroem.jpg

Ån är stor nog för ett fiske med två grupper utan att man stör varandra. Fiskarna i ån har rykte om sig att vara kompakta och stridiga.

Utmana de stora en augusti kväll just där ån snörper åt, blir djup, snabb och storblockig. Dessutom är ån nästan ofiskad. Det är bara ni som bor hos oss (och två äldre damer) som får fiska i ån och vi har regler som vi tagit fram tillsammans med fiskebiologisk expertis.

baturflykt23.jpg_DSC0555_5.png

Fiskeregler

Fiskeregler och rekommendationer

Reglerna är till för att värna åns naturliga öring, skydda naturen och för att erbjuda många generationer sportfiskare en spännande naturupplevelse.

Fiske får inte bedrivas med agnad krok (t.ex. mask, maggot, räka, power baits eller liknande). Detta för att man ska kunna återutsätta fisk så att den har stor chans att överleva. Vi rekommenderar enkelkrok och gärna hullinglöst av samma skäl som ovan. Varje fiskare får per fiskedag avliva en fisk för att äta.

dsc01358IMG_0836.png

Vi rekommenderar att man i första hand använder fisk i storleksklassen 35 cm till sin fiskmiddag. Ett exakt minimimått är inte nödvändigt då storleksfördelningen mellan fiskarna är som den ska vara. Däremot tror vi att småfisken snabbt växer till sig om det gallras bland den något större fisken. Sedan vill vi behålla de riktigt grova troféfiskarna som lekfisk - och som extra tändvätska för dig som besökare.

Det är tillåtet att fiska med annat än flugspö men åns karaktär lämpar sig bäst för flugfiske och vi rekommenderar varmt dom som funderat på att prova flugfisket att göra det här.

Vi kan också rekommendera flytringsfiske i vissa av åns lugnflytande partier.

Använd de iordningställda eldstäderna.

Var rädd om naturen och djuren som lever här.

Ån är stor nog för ett fiske med två grupper utan att man stör varandra.

Fiskarna i ån har rykte om sig att vara kompakta och stridiga.

Karta över Åkrokenfisket finns här

 

Copyright | Hemsida med Sitoo